Soma Belediye Başkanlığına İlk Defa 'Avukat' Olarak Atanacaklara Ait İlan 266

spacerun: yes"> 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşıyan Hukuk Fakültesi (Lisans) Mezunu, Avukatlık Ruhsatına sahip “AVUKAT ”alınacaktır.

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Adedi

Cinsiyeti

Niteliği

AH

Avukat

E-K

Hukuk Fakültesi mezunu,avukatlık stajını tamamlamış ve avukatlık ruhsatını almış olmak.

A-   BAŞVURU ŞARTLARI GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

1-Türk vatandaşı olmak

2-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak

3-Kamu haklarından mahrum bulunmamak

4-Görevini yapmasını engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya özrü bulunmamak

(Resmi Sağlık Kurul Raporu istenilecektir.)

5-Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak

6-Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm       giymiş  bulunmamak,

7-Başvuruda bulunacaklar; öncelikle 2004 veya 2006 yılında yapılan B grubu kadrolar için (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış ve en az 70 puan ve üzerinde puan almış olmak.

8-Sınavın yapıldığı tarih itibarı ile 34 yaşından büyük olmamak(35 yaşından gün almamış olmak)

9-Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve ayrıca Avukatlık Ruhsatına sahip bulunmak

10-Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet Avukat boş kadro sayısının 3 katı oranında 3 kişi sınava çağrılacak olup; sınava çağrılacak AVUKAT adayların listesi Başkanlığımız internet sitesinden yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylara Belediyemizce düzenlenen bir sınava giriş belgesi gönderilecektir.

B- BAŞVURU SÜRESİ

-Başvurular bizzat, Posta ve İnternet ( www.soma.bel.tr) yolu ile yapılabilecektir. Başvuru süresi 17/05/2007 tarihinde başlayacak olup, 31/05/2007 günü mesai bitimine kadar Soma  Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne müracaat edilecektir. Başvuru sırasında sadece T.C Kimlik numarası KPSS sonuç belgesi ile  aday tarafından noksansız doldurulacak Başvuru Formu ile müracaat edilecektir.

Sınav Başvuru belgelerinin ;  sınav tarihinden en az 15 gün önce Belediyemize ulaşması şarttır.

Posta yolu ile yapılacak başvurularda yukarıda belirtilen T.C Kimlik Numarası ve KPSS Sonuç Belgesi ile Başvuru formunun iadeli taahhütlü Soma Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi, Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle; zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. İnternet yoluyla yapılacak başvurularda da, sitemizde yayınlanan Sınav Müracaat Formunun doldurularak KPSS Sonuç Belgesi ve T.C Kimlik Numarasının Kurumumuzun 0(236)613 24 18 no lu  Faxı”na  yollanması gerekmektedir.

C- SINAV YERİ VE ZAMANI

-Sınav Soma  Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı  Salonunda 20/ 06 /2007 saat 14.00’ de sözlü  sınav yapılacaktır.

D- SINAV  KONULARI

a) Türkiye Cumhuriyet Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

E- DEĞERLENDİRME

Sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu Başarı Notu; Sözlü sınav sonucunun % 50 si  ile KPSS puanının % 50 si alınmak suretiyle belirlenecektir. Sınav sonuçları başarı sırasına göre kurumumuzun internet sayfasından ilan edilecek  ve kazanana yazılı olarak bildirilecektir. Alınacak Avukat sayısı kadar Asil  ve Yedek üye belirlenecektir. Ataması yapılan (Asil aday) göreve başlamaması durumunda  yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İLAN OLUNUR.

Cilt No

Sayfa No

Başvurulan Kadro Ünvanı

Önemli Not:Kpss sonuç belgesi eklenmesi zorunludur

NOT:  İnternet yoluyla yapılacak başvurularda da, sitemizde yayınlanan Sınav Müracaat Formunun doldurularak KPSS Sonuç Belgesi ve T.C Kimlik Numarasının Kurumumuzun 0(236)613 24 18 no lu  Faxı”na ve personel@soma.bel.tr adresine email atılması gerekmektedir.